Cookbook tarjoilee kaupunkikehityksen reseptit

Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelmassa hyödynnetään oppeja,  joita on kerätty Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmasta vuosina 2016–2017.

Nopeiden kokeilujen ohjelma tarjosi yrityksille mahdollisuuden pilotoida ratkaisujaan aidossa käyttöympäristössä ja oikeiden käyttäjien kanssa. Nopeiden kokeilujen ohjelman opit tiivistettiin syksyllä 2017 julkaistuun Cookbook-oppaaseen, josta löytyvät parhaat ja Fiksussa Kalasatamassa testatut mallit kokeiluihin.

Nopeiden kokeilujen ohjelmaan valittiin yhteensä 16 kokeilua yli 150 hakemuksen joukosta. Kokeilujen toteuttamiseen on osallistunut noin 30 yritystä, joista esimerkiksi TUUP:n liikkumispalvelu ja Auntien “terapiachat” ovat etenemässä jo kansainvälisille markkinoille. Kalasatamassa kokeilut ovat lisäksi vahvistaneet alueen identiteettiä, kun noin 1000 asukasta eli joka kolmas on osallistunut johonkin kokeiluun.

Nopeiden kokeilujen ohjelman Cookbook vastaa kaupunkikehityksen tarpeeseen tarjoamalla toimintamalleja, joissa kaupunki, yritykset ja asukkaat kehittävät ketterästi tulevaisuuden palveluita. Tutustu oppaaseen ja poimi parhaat kaupunkikehityksen reseptit!