Mistä on kyse?

Tammikuussa 2018 aukeaa avoin tarjouskilpailu, jossa etsitään hyvinvointia ja terveyttä tukevia digitaalisia ratkaisuja kokeiltavaksi Kalasatamassa. Kokeilut edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia ja hyödyntävät myös rakennettua ympäristöä eri tavoin.

Tarjouskilpailun kautta valitaan enintään 10 tiimiä, jotka kutsutaan mukaan yhteiskehittämään kokeilujaan Co-creation Jamiin 7.3. Tiimit pitchaavat raadille iltapäivän tilaisuudessa 13.3. Yhteistyökumppaneista koostuva raati valitsee mukaan 3–5 kokeilusprinttiä, jotka käynnistyvät Kalasatamassa kevään ja syksyn 2018 aikana. Yhdessä kokeilusprintissä voi olla mukana useampi toimija.

Kokeilut ovat osa Co-Designing Wellbeing -hanketta, jossa hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluita kokeillaan yhdessä Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä yrityskumppaneiden kanssa. Kalasatama Co-Designing Wellbeing -hankkeessa partnereina ovat Forum Virium Helsinki ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala, Kesko , CGI Suomi ja SRV Yhtiöt. Kukin kumppaneista tuo oman osaamisensa ja verkostonsa tukemaan kokeiluja.

Lisäksi mukana olevat yhteistyökumppanit tarjoavat omat ”alustansa” mukaan kokeiluihin; Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala avaa Kalasataman uuden hyvinvointi- ja terveyskeskuksen kokeiluille, Kesko puolestaan tuo työterveyspalvelut yhdeksi kokeiluympäristöksi ja Kalasataman asukaskorttelit toimivat uusien ratkaisujen testialustana.

Vuoden mittaista hanketta vetää Forum Virium Helsinki ja projektin kehittämis- ja tutkimuskumppanina on Laurea-ammattikorkeakoulu. Hanke saa rahoitusta Uudenmaanliiton Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -rahoituksen kautta.

Katso Kalasatama Wellbeing -hankkeen yleisesittely Slidesharessa.