Miten mukaan?

Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelma tarjoaa mahdollisuuden yhteiskehittää ratkaisuja aidossa kaupunkiympäristössä yhdessä käyttäjien ja yrityskumppaneiden kanssa. Kokeilulla haetaan uusia ratkaisuja asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen  digitaalisten ratkaisujen avulla. Kokeiluohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden päästä testaamaan omaa ratkaisuaan aidossa kaupunkiympäristössä ja tiiviissä yhteistyössä Kalasataman alueen yrityskumppaneiden kanssa. Kokeiluohjelmassa on kolme vaihetta:

1. Avoin tarjouskilpailu

Avoimella tarjouskilpailulla haetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävien digitaalisten ratkaisujen kokeiluja. Yhden kokeilun arvo voi olla enintään 8000 euroa. Toteutettavat kokeilut kiinnittyvät hankkeessa mukana olevien yhteistyökumppanien toimintaan ja tiloihin. Tarjouskilpailu on avoinna 18.2.2018 saakka ja siihen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Tarjousten pohjalta valitaan enintään 10 tiimiä mukaan Co-Creation Jamiin. Valinnoista ilmoitetaan 28.2.2018 mennessä.

2. Co-Creation Jam ja pitching

Yhteistyökumppaneiden valitsemat tiimit kutsutaan jatkokehittämään omia ratkaisujaan Co-Creation Jamiin, joka järjestetään 7.3.2018 klo 10.00–17.00. Co-Creation Jam mahdollistaa kokeiluidean jatkokehittämisen ja tarkentamisen yhteistyökumppanien kanssa. Päivän aikana tavoitteena on muotoilla kokeiluja niin, että ne kiinnittyvät mahdollisimman hyvin Kalasatamaan ja hioa kokeilusta enintään kuuden kuukauden ”kokeilusprintti”. Sprintissä voidaan myös yhdistää useamman toimijan kokeiluja.

Tiimit esittelevät ratkaisunsa asiantuntijaraadille 13.3.2017 klo 14.00–17.00 järjestettävässä pitchaus-iltapäivässä. Raati valitsee tilaisuudessa 3–5 kokeilusprinttiä toteutettavaksi Kalasatamassa. Hankittavien kokeilujen enimmäisarvo on yhteensä 40 000 euroa.

3. Kokeilut Kalasatamassa

Kokeilut toteutetaan maaliskuusta 2018 lähtien ”sprintein”, joiden kesto on enintään kuusi kuukautta. Fiksu Kalasatama Living Lab fasilitoi kokeiluja ja tarjoaa tiimeille tukea esimerkiksi alueen asukkaiden ja toimijoiden tavoittamiseen sekä yhteiskehittämiseen. Kokeiluja tuottavat yritykset pääsevät myös mukaan alueen aktiiviseen toimijaverkostoon.

Tärkeät päivämäärät:

  • Avoin tarjouskilpailu 1.1.–18.2.2018
  • Jatkoon valituille tiimeille ilmoitetaan 28.2.2018 mennessä
  • Co-Creation Jam 7.3.2018
  • Pitching ja kokeilujen valinnat 13.3.2018
  • Kokeilut käynnissä huhtikuu–marraskuu 2018